Povijest MEGATEL

Tvrtka se uspješno razvija sve od 2002. godine. Tijekom godina su osnovnoj usluzi, tranzitu međunarodnog telefonskog prometa, postupno dodavane i nove telekomunikacijske usluge. Danas korisnicima nude cjeloviti izbor komunikacijskih rješenja te zahvaljujući vrhunskom znanju i infrastrukturi odgovaraju na izazove budućnosti.

POČETAK 2002

U Europi je početkom novog tisućljeća započeo pad monopola tradicionalnih, uvaženih telekomunikacijskih operatera. Razdoblje je obilježio brz razvoj digitalne obrade signala, a time i tehnologija koje su omogućile učinkovit prijenos telefonskog prometa putem internetskih mreža. Tržište tradicionalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga dobilo je konkurenciju. Najviše se očitovala u tržišnom segmentu tranzita međunarodnih telefonskih razgovora gdje su marže i razlike u cijeni tradicionalno najviše. U tvrtki MegaTel tada su postavili čvorišta u Londonu i Ljubljani te započeli s tranzitom međunarodnog telefonskog prometa unutar Europe i međukontinentalno.
Početak 2002
Cjeloviti sustav ip telefonije

CJELOVITI SUSTAV IP TELEFONIJE

Sljedećih godina uspostavili su cjeloviti sustav osiguravanja IP telefonije poslovnim korisnicima. Bili su među prvim operaterima na tržištu koji su pri osiguravanju kvalitete rada i dodatnih funkcionalnosti sustava mogli ponuditi prijelaz iz tradicionalnih sustava na IP telefoniju. Važan prodajni element bio je smanjenje troškova, posebice pretplata i poziva u inozemstvo.

DIGITALIZACIJA

U tom smo razdoblju bili svjedok pada klasičnog faksa kojeg su svojim klijentima u tvrtci u potpunosti digitalizirali i pojednostavili. Osim toga, digitalizirali su i analogne alarmne sustave i time povisili njihovu pouzdanost.
Digitalizacija
Cjelovita rješenja

CJELOVITA RJEŠENJA

Razvojem tehnologije korisnicima su bila potrebna sve cjelovitija rješenja. Osim neprestanog dodavanja novih funkcionalnosti sustavu IP telefonije, u tvrtki su ubrzo dodali i uslugu pristupa internetu. Time su poslovnim korisnicima ponudili u potpunosti funkcionalnu uslugu IP telefonije. Jedna od poglavitih prednosti tvrtke bila je fleksibilnost uporabe raspoložive telekomunikacijske infrastrukture. Paleta usluga ponuđena je korisnicima neovisno o tehnologiji pristupne mreže. Pri tome je jedini kriterij bila osigurana kvaliteta infrastrukture.

OPTIČKA MREŽA

Pristupne telekomunikacijske mreže su tijekom godina postajale sve učinkovitije, a penetracija optičke mreže svake je godine postajala sve veća. To je omogućilo veću brzinu prijenosa i na bakrenoj mreži koja je postajala sve ograničenija tek na nekoliko posljednjih stotina metara veze.
Optička mreža
Računalstvo u oblaku

RAČUNALSTVO U OBLAKU

Brzi razvoj širokopojasnih telekomunikacijskih mreža otvorio je put razvoju nove palete usluga računalstva u oblaku. MegaTel je slijedio trendove i postavio suvremen i učinkovit data centar koji je osiguravao usluge najma serverskih kapaciteta. Klijentima koji su svu serversku infrastrukturu imali tradicionalno namještenu lokalno, ponudili su fleksibilnu i cjenovno privlačnu alternativu koja je, osim jednostavnosti, omogućavala i vanjsko izvođenje pratećih funkcija informatike.

DANAS

MegaTel ima danas svu potrebnu telekomunikacijsku i informacijsku infrastrukturu s kojom poslovnim korisnicima osigurava najsuvremenije usluge IP i mobilne telefonije te usluge pristupa internetu i računalstva u oblaku.
Danas